Babıâli Anılarım
Açıklama
Babıâli Anılarım
Duayen gazeteci Osman Saffet Arolat’ın Babıâli Anılarım adlı bu kitabı son 50 yılın gazetecilik dünyasını gözler önüne sermekle kalmıyor, aynı zamanda kendisi de 68 Kuşağı’ndan olan yazarın gözünden siyaset ve ekonomi dünyamızın ve günlük yaşamımızın bir tarihçesi olma niteliği de taşıyor.
Ülkemizde gazeteci olmanın doğal sonucu olarak birçok kez hapse girip çıkmış olan yazar, bir dönemin sol siyasetçilerini de anekdotlarıyla hatırlatıyor bize. Bu renkli simalar arasında 60’lardan günümüze Süleyman Demirel, Mesut Yılmaz, Adnan Kahveci gibi isimlerden başka Kemal Bisalman, Haldun Simavi, Nezih Demirkent gibi gazetecilerle Halit Narin, İbrahim Betil’in de aralarında bulunduğu işadamları resmigeçit yapıyor.
Bu nükteli anılar son 50 yılın kapsamlı Türkiye panoramasını çiziyor.
1942 yılında Ankara’da doğan Arolat, ilk ve orta öğrenimini bu kentte tamamladıktan sonra yüksek öğrenimini İ.Ü. İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü’nde yaptı. 1962 yılında amatör olarak Ankara’da Öncü gazetesinde gazeteciliğe başladı. 1965 yılında profesyonel oldu. O günden bu yana gazetecilik mesleğini sürdürüyor.
ANT ve Yeni Ortam dergileri, İSTA ve THA ajansları, Milliyet, Sabah, Günefl ve Günayd›n gazetelerinde çalıştı. 1993’te girdiği Dünya gazetesinde genel yayın yönetmenliği görevini 15 yıl sürdürdü. Halen aynı gazetede başyazarlık yapıyor.
Son 15 yıl içinde farklı televizyon kanallarında program yaptı. NTV’de (Prof. Dr. Kenan Mortan ile) 113 hafta süren “Kent ve Sanayi” ile “Dünya Gözüyle Anadolu” programlarında yönetici olarak yer aldı. Prof. Çelik Kurdoğlu ile Bloomberg HT’de “Yeni İş Yeni Fırsatlar” programını ekrana getirdi. Bloomberg HT’de “Tecrübe Konuşuyor” adlı programını sürdürüyor. Arolat’ın Yaflam›mda Bir Gezinti, Kültürlerin Kesiştiği Anadolu (Prof. Metin Sözen, Prof. Dr. Ara Altun, Prof. Dr. Kenan Mortan ile birlikte) adlı kitaplarla birlikte Kars, Konya, Mardin, Gaziantep (Prof.Dr. Kenan Mortan ile birlikte) gibi eserleri bulunuyor.