Bilim ve Mutfak
Açıklama
Bilim ve Mutfak
➻ Buz neden suyun üstünde batmadan durur? Tenceredeki yemek kaynamaya başladığında ne olur? Neden demir ısınır da, tahta ısınmaz? Mikrodalga fırın nasıl çalışır?
➻ Bilim ve Mutfak bu ve benzeri sorulara cevap vermekle kalmıyor, aynı zamanda bir yemek kitabı ve küçük bir bilim rehberi niteliğinde.
➻ Bilim ve Mutfak, bütün bir gün boyunca, sabah kahvaltısından akşam yemeğine kadar tutulan bir günlüktür.
➻ 16 basit yemek tarifi, anlaşılması kolay biçimde fizik, kimya, biyoloji ve geometri alanından örneklerle destekleniyor.
İyi okumalar ve afiyet olsun!
İçindekiler
mutfak
Yumurta ve et
Buzlu limonata
Sarımsak soslu makarna
Tavuk dolması
Rus salatası ve jöle
Marul ve hindiba
Karışık şiş kebap
Kabak dolması
Meyve salatatası
Meyve suları ve özleri
Yoğurtlu kek
Mısır unu çorbası
Soğan tiridi
Güveçte barbunya pilaki
Karışık haşlama
Mide ağrısına karşı çareler
Bulaşık yıkama
bilim
Kalori
Arşimet Kanunu
Tat alma ve koku alma
Omurgalıların anatomisi
Karışımlar
Merkezcil ivme
Isının iletimi
Yüzey ve hacim
Tohumlar, yemişler, yumrular, kökler
Ses
Hamur kabartma tozu ve mayalar
Taşınım hareketleri
Sindirim ve özümleme
Ateş, elektrik, mikrodalga
Gazların özellikleri
Kimyasal tepkiler
Sabun ve deterjanlar