Çerkes Kızından Tarifler
Etiket Fiyatı : 360.00 TL
İş Kültür İnternet Sitesi Fiyatı
270.00 TL
Açıklama
Çerkes Kızından Tarifler
Belki de Çerkes mutfağının ülkemizde en bilinen örneği Çerkes tavuğudur. Osmanlı mutfağında da yerini almış olan Çerkes yemekleri aslında hayli zengindir. Çorbalardan et yemeklerine, sebze yemeklerinden hamur işlerine, soslar ve ezmelerden tatlılara kadar birbirinden farklı tarifler bu uzak ama bir o kadar da tanıdık mutfağın hazineleridir. Hiçbir gıdanın ziyan edilmediği, kendine has pişirme tekniklerinin ve saklama yöntemlerinin her zaman kullanılageldiği Çerkes mutfağı Evliya Çelebi’nin Seyahatname’sinde de yerini almıştır. Sine Boran Art da yıllar öncesinde annesiyle birlikte Çerkes mutfağından örnekler sunduğu lokantalarını kapatmak zorunda kalınca bu zengin kültürü tüm özgünlüğüyle tanıtmayı kendine görev edinmiş. Çerkes Kızından Tarifler kitabında da aile büyüklerinden, Kafkasya’daki ve Türkiye’deki dostlarından derlediği 130’a yakın tarifi bir araya getirmiş.
Vedat Milor’un sunuş yazısının eşlik ettiği bu birbirinden lezzetli tarifler Kuzey Kafkasya’nın tatlarını mutfaklarınıza
ve sofralarınıza taşıyacak. Afiyet olsun…
İçindekiler
Teşekkür
Tariflerde Kullanılan Ölçüler
İki Dileğim Var Vedat Milor
Başlarken…
Kuzey Kafkas Mutfağı Üzerine
TARİFLER
- Çorbalar
- Et Yemekleri
- Kümes Hayvanı ve Yumurta Yemekleri
- Sebze Yemekleri ve Salatalar
- Hamur İşleri ve Pilavlar
- Ekmekler ve Pastalar
- Sütle Yapılan Yiyecekler
- Soslar, Ezmeler ve Diğerleri
- Tatlılar ve Pestiller
- İçecekler