Ceylanlar Suya İndi
Açıklama
Ceylanlar Suya İndi
Tüm çocuklara, çocuk canlara, hele hele okumayı seven siz çocuklara, Otyam Dede’den sevgiler, selamlar… Evet, artık 85 yaşında bir dedeyim…
Güzel ülkemizin bir yöresi Urfa’yı, köylerini, ovasını, insanlarını hatta hayvanlarını da, yani gözlerinin güzelliği ile ünlü ceylanlarını, yoksulluklarını, hepsini sizler için kaleme aldım.
İlk kez 1953 yılında gittim o topraklara, her şeyine sevdalandım ve her fırsatta o topraklara geri döndüm, acılarına, kıvançlarına ortak olarak…
Ceylanlar Suya İndi’de okuyacağınız bazı bölümlere belki de inanamayacaksınız ama can okurlarım, acı da olsa doğrudur onlar! Haydi çantalarınızı alın, otobüse binip gidelim ceylanların suya indiği o topraklara!..
Merhaba
Tüm çocuklara…
Çocuk canlara…
Hele hele okumayı seven siz çocuklara,
Otyam Dede’den sevgiler, selamlar…
Evet, artık 85 yaşında bir dedeyim…
1978 yılında yazmışım bu kitabı… Güzel ülkemizin bir yöresi Urfa’yı. Urfa artık Şanlıurfa’dır, Fransızlar o toğrağımızı almak istediğinde kitaplara geçen onurlu direnmelerde bulunmuştur Urfa halkı.
Gün geldi, TBMM kararıyla başına “Şanlı” eklendi haklı olarak…
Oraları, köylerini, ovasını, insanlarını hatta hayvanlarını da, yani gözlerinin güzelliği ile ünlü Ceylan’larını, yoksulluklarını… Acılarını… Kıvançlarını.
İlk kez 1953 yılında gittim o topraklara, her şeyine sevdalandım ve her fırsatta o topraklarda oldum, acılarına, kıvançlarına ortak.
O topraklarda da çocuk dostlarım oldu, o çocuk arkadaşlarımın şimdi, işleri güçleri ve çocukları var. Kimilerinin isim babası oldum, o güzel vefalı insanlardan birisi adımı verdi oğluna, o şimdi Fikret Otyam Öğretmen, Ceylanpınar’da…
Fikret Otyam’ın anılarından yola çıkarak kaleme aldığı bu kitap insan ve doğa sevgisinin yanı sıra kültürel mirasa da değiniyor.