400 TL ve üzeri KARGO ÜCRETSİZ
400 TL ve üzerine 4'e varan taksit imkânı
KATEGORİLER

Gıda Korkusu – Beslenmeye Dair Endişelerin Tarihçesi

Gıda Korkusu – Beslenmeye Dair Endişelerin Tarihçesi
Tükendi Gelince Haber Verelim
Hafta içi saat 10:00'a kadar verdiğiniz siparişleriniz aynı gün kargoya teslim edilmektedir.


Açıklama

Gıda Korkusu – Beslenmeye Dair Endişelerin Tarihçesi

Harvey Levenstein mizahı hiç elden bırakmadığı bu sosyal tarih çalışmasında, Amerikalıların gıdalarla ilgili dinmek bilmeyen endişelerini geniş bir tarihsel bağlama yerleştiriyor. 19. yüzyılın mikrop korkusunun, 21. yüzyılda yerini artık hepimizi ilgilendiren kolesterol, kimyasal katkı maddeleri ve işlenmiş gıdalarla ilgili kaygılara bırakmasının izini sürüyor.

Amerika’nın yeme içme tarihi, bu ülkeden dünyaya yayılan beslenme modalarının, hızla gelip geçen furyaların ve özel diyetlerin tarihidir aynı zamanda. Levenstein çılgın pazarlama ve üretim yöntemleri geliştiren gıda endüstrisini kendi haline bırakan hükümetlerin sorumsuz tavrını; reklamlarda ürünlere günün korkularına sözde deva olacak birçok asılsız özellik atfedilmesinin sonuçlarını gözler önüne seriyor. Kitap okura bugün hâlâ süren kolesterol tartışmalarına geriye dönük olarak bakma imkânı da sunuyor. Günümüzde ideal beslenme için önerilen “doğal gıdalar”ın ise sandığımızdan çok daha uzun bir geçmişi olduğunu görüyoruz.

Levenstein beslenme konusunda hiçbir kuralın kesin ve bağlayıcı olamayacağı sonucuna varıyor. Aralarında Nobel Ödülü sahiplerinin de bulunduğu en değerli bilim insanlarının körükledikleri birçok korkunun daha sonra asılsız ya da abartılı olduğunun anlaşılması da bu sonucu destekliyor.

Harvey Levenstein Ontario, Hamilton’daki McMaster Üniversitesi’nde Emeritus profesördür. Meslek hayatının başında işçi sınıfının tarihiyle ilgilenen ve Amerika’daki sendikalar üzerine eserler kaleme alan Levenstein, ünlü Amerikalı aşçı Julia Child’ın kitapları sayesinde yemek pişirmeyi ilerlettikten sonra yemek tarihine merak sardı. Yazarın kitapları arasında Revolution at the Table: The Transformation of the American Diet ve Paradox of Plenty: A Social History of Eating in Modern America da bulunuyor.

Çevirmen
Orijinal Adı
: Fear of Food - A History of Why We Worry About What We Eat
Yılı
: 2013
ISBN
: 9786053609889
Genişlik
: 15,5
Yükseklik
: 23
Sayfa Sayısı
: 272

İnceleme Araştırma Kategorisinde En Çok Satan Kitaplar




Harvey Levenstein Diğer Kitapları



    Harvey Levenstein Kitapları