Kadınlar Ülkesi
Etiket Fiyatı : 86.00 TL
İş Kültür İnternet Sitesi Fiyatı
51.60 TL
Açıklama
Kadınlar Ülkesi
Dünyayı keşfetme hevesiyle yanıp tutuşan Van, Terry ve Jeff, varlığından tesadüfen haberdar oldukları Kadınlar Ülkesi’ne bir keşif gezisine çıkarlar. Sadece kadınlardan oluşan bir toplumun yapısıyla ilgili yürüttükleri tahminler ve halihazırda kafalarında bulunan eril kalıplar gördükleri manzara karşısında yerle bir olur. Jeff kadınları hizmet edilmesi ve korunması gereken varlıklar olarak görürken, Terry onların fethedilmesi ve kazanılması gerektiğini düşünmektedir. Ama mantık, eşitlik ve sevgi üstüne kurulu bu ülkede onların bu klişe beklentileri karşılık bulmaz.
Kadınlar Ülkesi 1915’te, yani Thomas More’un 1516’da yayımlanan Utopia adlı yapıtından neredeyse 400 yıl sonra tefrika edildi; kitap olarak yayımlanması ise 1979 yılını buldu. Ataerkil dünyaların ağırlıkta olduğu ütopya yazını, Charlotte Perkins Gilman’ın bu feminist ütopyasıyla birlikte yeni bir bakış açısı kazandı.
CHARLOTTE PERKINS GILMAN (1860-1935): Amerikalı feminist yazar. Çocukluğu fakirlik içinde geçmiş, bu yüzden çoğunlukla halalarıyla yaşamıştır. Bu üç halasından biri bir süfrajet, diğeri bir eğitmen, bir diğeri ise Tom Amca’nın Kulübesi kitabının yazarı Harriet Beecher Stowe’dur. Gilman, ilk kez 1892’de yayımlanan yarı-otobiyografik öyküsü The Yellow Wallpaper’la (Sarı Duvar Kâğıdı) ün kazandı. 1909-1916 tarihleri arasında, aynı zamanda editörlüğünü de üstlendiği The Forerunner dergisinde Kadınlar Ülkesi üçlemesini tefrika halinde yayımladı. Serinin ilk kitabı olan Moving the Mountain (Dağı Yerinden Oynatmak) ile ardından gelen Herland’ı (Kadınlar Ülkesi), With Her in Ourland (1916, Bizim Ülkemizde) takip eder. 1932’de konulan kanser teşhisinin ardından, 17 Ağustos 1935’te yaşamına son verdi