400 TL ve üzeri KARGO ÜCRETSİZ
400 TL ve üzerine 4'e varan taksit imkânı
KATEGORİLER

Osmanlı İttihad ve Terakki Cemiyeti Yargılamaları – 3 Cilt

Osmanlı İttihad ve Terakki Cemiyeti Yargılamaları – 3 Cilt
Tükendi Gelince Haber Verelim
Hafta içi saat 10:00'a kadar verdiğiniz siparişleriniz aynı gün kargoya teslim edilmektedir.


Açıklama

Osmanlı İttihad ve Terakki Cemiyeti Yargılamaları – 3 Cilt

CİLT I: BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI’NDA İTTİHAD VE TERAKKİ HÜKÜMETLERİNİN SORUMLULUĞUNA DAİR MECLİS-İ MEBÛSÂN SORUŞTURMASI

 CİLT II: 8 MART 335 (1919) TARİHLİ KARARNÂME İLE KURULAN DÎVÂN-I HARB-İ ÖRFÎ YARGILAMASI

 CİLT III: ANKARA İSTİKLÂL MAHKEMESİ VE SİYASÎ YARGILAMA


Değerli araştırmacı ve tarihçi Erol Şadi Erdinç’in deyim yerindeyse bir ömür adadığı “İttihad ve Terakki Belgeleri” dizisinin ilk kitabı olan Osmanlı İttihad ve Terakki Cemiyeti [Fırkası] Yargılamaları üç ciltten oluşuyor. I. Cilt, Meclis-i Mebûsân Beşinci Şube Soruşturması; I. Dünya Savaşı bittikten hemen sonra başlatılan Meclis-i Mebûsân soruşturmasının tutanaklarını; II. Cilt, Dîvân-ı Harb-i Örfî Yargılaması, İttihatçıların 1919’da Mütareke İstanbul’unda yapılan ve tehcir ve taktil olaylarıyla da suçlandıkları yargılamanın tutanaklarını; III. Cilt, Ankara İstiklâl Mahkemesi ve Siyasî Yargılama ise 1926’da İzmir’de ortaya çıkarılan suikast girişimi ile ilgili yargılama kapsamında; ileri gelen İttihatçıların Ankara’da yapılmasına karar verilen Siyasî Yargılama’sının tutanaklarını içeriyor. Bu üç ciltlik derleme, gerek Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemi gerekse Cemiyet/Fırka’nın tarihi açısından vazgeçilmez bir kaynak olma özelliğini taşımaktadır.

Erol Şadi Erdinç 1935 yılında İstanbul’da doğdu. Davutpaşa Ortaokulu’ndan sonra Pertevniyal Lisesi’ne devam etti. Daha lise yıllarında dayısı, Türkiye Sosyalist Partisi kurucularından Aziz Uçtay aracılığıyla sosyalist fikirlerle tanıştı. İstanbul Çapa Yüksek Öğretmen Okulu’nu bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne girdi. Öğrenimi sırasında çeşitli gazetelerde çalıştı. Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın 788 numaralı üyesi oldu.
Doğan Kardeş Yayınları’ndan sonra Yapı ve Kredi Bankası’nda Vedat Nedim Tör’le birlikte Kültür ve Sanat  Danışmanı olarak çalıştı; bankanın desteği ile kurulan Türk Halk Oyunlarını Yaşatma ve Yayma Tesisi bünyesinde halk oyunlarının tespiti ve derlenmesi; Anadolu sanatlarına ilişkin sergilerin ve gösterilerin hazırlanması; Hasan Rıza Soyak’ın Anıları gibi kitapların yayımlanması türü faaliyetlerde yer aldı.

Prof. Dr. Tarık Zafer Tunaya’nın yanında, yakın tarih araştırmalarına özellikle II. Meşrutiyet, Milli Mücadele gibi alanlara, İttihat ve Terakki’nin kuruluş ve gelişmesine ilişkin konulara yöneldi.
1974 yılında Akdeniz Haber Ajansı’na girdi, ardından Tercüman gazetesi bünyesindeki Kervan Yayınları’nın yöneticisi oldu. Bu dönemde özellikle 1001 Temel Eser başlığı altında pek çok Osmanlıca ve Osmanlı
tarihine ilişkin çalışmanın Türkçeye çevrilerek basılmasına önayak oldu. Sermet Muhtar Alus, Ahmet Emin Yalman, Tarık Zafer Tunaya gibi isimlerin kitaplarının derlenmesi ve yayımlanmasını sağladı.
2007-2012 yılları arasında tarih danışmanı olarak bulunduğu İş Bankası Kültür Yayınları’nda “Yakın Tarihten Temel Kaynaklar ve Belgeler” dizisinin danışmanlığını da üstlendi; Haluk Oral ile birlikte Meclis-i Mebusan Birinci Dönem 1908-1911 (2008) ve Sabahattin Özel ile birlikte Gençler İçin Fotoğraflarla Nutuk (2010) kitaplarını yayına hazırladı. İttihat ve Terakki başta olmak üzere yakın tarihe ilişkin farklı konularda makaleler yayımladı.
“İttihatçılık bir ruhtur” sözüyle tanındı.

Uzun yıllar boyunca üzerinde çalıştığı, İttihat Terakki’ye ilişkin belgeler ve yargılamaları içeren eserini tamamlamak üzereyken 2012 yılında hayatını kaybetti. Değerli araştırmacı ve tarihçi Erol Şadi Erdinç’in deyim yerindeyse bir ömür adadığı “İttihad ve Terakki Belgeleri” dizisinin ilk kitabı olan Osmanlı İttihad ve Terakki Cemiyeti [Fırkası] Yargılamaları üç ciltten oluşuyor. I. Cilt,

Meclis-i Mebûsân Beşinci Şube Soruşturması, I. Dünya Savaşı bittikten hemen sonra başlatılan Meclis-i Mebûsân soruşturmasının tutanaklarını;
II. Cilt, Dîvân-ı Harb-i Örfî Yargılaması, İttihatçıların 1919’da Mütareke İstanbul’unda yapılan ve tehcir ve taktil olaylarıyla da suçlandıkları yargılamanın tutanaklarını;
III. Cilt, Ankara İstiklâl Mahkemesi ve Siyasî Yargılama ise 1926’da İzmir’de ortaya çıkarılan suikast girişimi ile ilgili yargılama kapsamında, ileri gelen İttihatçıların Ankara’da yapılmasına karar verilen Siyasî Yargılama’sının  tutanaklarını içeriyor.
Bu üç ciltlik derleme, gerek Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemi gerekse Cemiyet/Fırka’nın tarihi açısından vazgeçilmez bir kaynak olma özelliğini taşımaktadır.

Yılı
: 2018
ISBN
: 9786052954393
Genişlik
: 16
Yükseklik
: 23
Sayfa Sayısı
: 2124

Tarih Kategorisinde En Çok Satan Kitaplar




Erol Şadi Erdinç Diğer Kitapları



    Erol Şadi Erdinç Kitapları