400 TL ve üzeri KARGO ÜCRETSİZ
400 TL ve üzerine 4'e varan taksit imkânı
KATEGORİLER

Osmanlı’da Batı Müziği

Osmanlı’da Batı Müziği
Tükendi Gelince Haber Verelim
Hafta içi saat 10:00'a kadar verdiğiniz siparişleriniz aynı gün kargoya teslim edilmektedir.


Açıklama

Osmanlı’da Batı Müziği

XIX. yüzyıl İstanbulu’nda saraydan gündelik hayata Batı müziğinin serüveni Hanedan, Sultan II. Mahmud’dan itibaren Batı müziği eğitimi almaya başladı. Sultanlar besteler yaptılar, tiyatro yaptırıp konser ve opera izlediler, yabancı müzisyenleri ağırladılar. Ordularda askerî müzik okulları ve bandolar kuruldu. Batı müziği, devlet merasimlerinin vazgeçilmez bir unsuru oldu.
Her saltanat döneminde resmî marş bestelenip çalındı. Osmanlı Sarayına bağlı Muzıka-i Hümâyun; orkestra, bando ve opera takımlarıyla Batı müziğinin yaygınlaşmasında önemli bir rol oynayarak mirasını ugünkü Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve TSK Armoni Mızıkası’na devretti. Saray; tiyatroları destekledi, müzik okulları açtırdı, okullara piyano aldırdı, müzik kitapları bastırdı, bestecileri ve müzisyenleri ödüllendirdi. Avrupa ve Amerika’dan pek çok müzisyeni, besteciyi ve çalgı üreticisini unvan, nişan ve madalyayla taltif etti.
Müzik öğretmenleri, müzisyenler, müzik mağazaları, yayıncılar, müzik okulları ve tiyatroların faaliyetleriyle başlayan Beyoğlu (Pera) merkezli müzik piyasası ise fonograf, gramofon ve sinemanın gelişiyle büyüdü. Batı müziği; eğitim, icra, nota, yayıncılık ve bestecilik gibi pek çok alanda alaturka müzik kültürünü etkiledi. Batı müziğinin Osmanlı’daki serüvenine ışık tutan bu eser, yüzlerce Osmanlıca belge ve gazete haberinden de faydalanılarak hazırlanmıştır.

Selçuk Alimdar, 1977’de Almanya’da doğdu. İstanbul Üniversitesi’nde sosyoloji, Yeditepe Üniversitesi’nde işletme yüksek lisansı ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nde müzikoloji doktora eğitimlerini tamamladı. Nezih Uzel, Murat Bardakçı, Ruhi Ayangil, Salih Bilgin ve Fırat Kızıltuğ gibi değerli uzmanlardan istifade etti. Ney ve viyolonsel eğitiminin ardından çeşitli konserlerde yer aldı. Prens Dimitrie Cantemir: Türk Musikisi Bestekârı ve  Nazariyatçısı ’nı Türkçe’ye çevirdi. Ali Nutkî Dede’nin Çığırtması başlıklı makalesi, Harvard Üniversitesi’nde yayınlandı. On beş yılı aşkın bir süredir özel sektörde çalışan Alimdar, hâlen insan kaynakları alanında yöneticilik, eğitmenlik ve danışmanlık yapmaktadır.

Yılı
: 2016
ISBN
: 9786053327172
Genişlik
: 15,5
Yükseklik
: 23
Sayfa Sayısı
: 744

Antropoloji ve Kültürel İncelemeler Kategorisinde En Çok Satan Kitaplar




Selçuk Alimdar Diğer Kitapları



    Selçuk Alimdar Kitapları