Rakı Balık Ayvalık -Meze Kitabı
Açıklama
Rakı Balık Ayvalık -Meze Kitabı
Rakı Balık Ayvalık -Meze Kitabı
Ayvalık… Asırlardır yeme içme ve eğlence kültürümüzde önemli yeri olan, rakının hayat bulduğu, yeşerdiği yerdir. Bu kitapta sunulan tariflerle Ege ve Ayvalık mutfağına doğru kısa bir yolculuğa çıkacak, kadehinizdeki rakıya seçkin eşlikçiler bulacaksınız.
Karides Çorbası, Balık Paçası, Fenerbalığı Çorbası, Taratorlu Deniz Börülcesi, Kızarmış Peynirli Közlenmiş Kırmızıbiber ve Patlıcan, Midye Salatası, Balık Pastırması, Uskumru ve Palamut Turşusu, Yağda Kızarmış Kabak ve Tarator Sos, Enginar Ezmesi, Deniz Kestanesi, Kalamar Yumurtası Kavurması, Tereyağında Konyak Soslu Deniz Ürünleri Kavurması, Fenerbalığı Kavurması, Muska Böreği, Kalamar Kokoreç, Papalina, Sütlü Balık, Lipsos Buğulama (Adabeyi), Sahanaki, Trança Şiş, Fırında Kefal Kebabı, Kalamar Pilaki, Midyeli Barbunya Pilaki, Kabak Çiçeği Dolması, Midyeli Lahana Sarması, Kalamar Dolması, Fıstıklı Parfe, Kremalı Kürek Helvası, Bademli İrmik Helvası… ve daha pek çokları…
Yaşamlarının önemli bir bölümünü Ayvalık’ta geçiren Erkan Acurol ve Arzu Acurol çifti, on beş yılı aşkın süreyle Ege ve Ayvalık mutfağını incelediler. Yarım asırlık bir gurme olan Erkan Acurol leziz ve özgün tarifleriyle yurtiçi ve yurtdışında yirmi iki ödül kazandı. TV, gazete ve yemek dergilerinde sağlıklı beslenme konusundaki bilgilerini izleyicileriyle/okurlarıyla paylaştı.
Rakı Balık Ayvalık -Meze Kitabı İÇİNDEKİLER
SUNUŞ
Rakı Üzerine
Ege’nin Ünlü Balıkları
Balık Takvimi
Sağlıklı Yaşamın Gereği Balıkla İlgili Önemli Bilgiler
TARİFLER
ÇORBALAR
- Karides Çorbası
- Balık Çorbası
- Balık Paçası
- Fenerbalığı Çorbası
SALATALAR
- Ahtapot Salatası
- Limon ve Sumak Soslu Nane, Madanoz, Fesleğen Salatası
- Ayvalık Usulü Peynirli Çoban Salata
- Patlıcan Salatası
- Kızarmış Peynirli Közlenmiş Kırmızıbiber ve Patlıcan
- Midye Salatası
- Taratorlu Deniz Börülcesi
- Tulum Peynirli Roka Salatası
SOĞUK MEZELER
ARA SICAKLAR
BALIK YEMEKLERİ
PİLAKİLER
DOLMALAR
TATLILAR