400 TL ve üzeri KARGO ÜCRETSİZ
400 TL ve üzerine 4'e varan taksit imkânı
KATEGORİLER

Thomas Narcejac Biyografi

Thomas Narcejac

Thomas Narcejac

BOILEAU-NARCEJAC, Fransa’da polisiye türünün çığır açan örneklerine imza atmış Pierre Boileau (1906-1989) ile Thomas Narcejac’ın (1908-1998) (namıdiğer Pierre Ayraud) mahlasıdır.
Pierre Boileau Paris’te, Thomas Narcejac ise Rochefort’da dünyaya geldi. Birlikte çalışmaya başlamadan önce de, ayrı ayrı son derece başarılıydılar. Fransa’da 1930’dan beri verilen önemli Macera Romanı Ödülü’nü Boileau Le repos de Bacchus adlı yapıtıyla 1938’de, Narcejac da La mort est du voyage adlı yapıtıyla 1948’de almıştı. Birlikte yazdıkları kitaplarda Boileau olay örgüsü konusunda katkıda bulunurken, Narcejac atmosfer yaratma ve karakterler üzerinde çalışıyordu. Henri-Georges Clouzot’dan Alfred Hitchcock’a kadar sinemacılara esin kaynağı olan bir külliyat kaleme
aldılar. Olay örgüsüne getirdikleri yeniliklerle, gerilimi tırmandırma konusundaki ustalıklarıyla, soğukkanlılıkla planlanmış ve şeytanca işlenmiş suçların psikolojik boyutuna vurgu yaparak polisiye türünün Fransız alttürünü biçimlendirmişlerdir. 1965’te Et mon tout est un homme adlı yapıtlarıyla Kara Mizah Ödülü’nün sahibi oldular.

Thomas Narcejac Kitapları